Due to COVID-19, the ongoing health and containment emergency measures may cause service delays at logistic couriers and Xiaomi authorized service centers until further notice. Thank you for your understanding and support.×
Home > Support > Ghid de utilizare

Ghid de utilizare

Smartphone

Ghid general de utilizare a telefonului Xiaomi

Informații privind siguranța

Mi 9

Mi 9 SE

Mi 9T

Mi 9T Pro

Mi 10

Mi 10 Lite 5G

Mi 10 Pro

Mi 10T

Mi 10T Lite

Mi 10T Pro

Mi A3

Mi MIX 3 5G

Mi Note 10

Mi Note 10 Lite

Mi Note 10 Pro

POCO F2 Pro

POCO X3 NFC

Redmi 9

Redmi 9A

Redmi 9AT

Redmi 9C NFC

Redmi Note 8 Pro

Redmi Note 8T

Redmi Note 9

Redmi Note 9 Pro

Redmi Note 9S

Produs din ecosistem

Mi Commuter Helmet

Mi Dual Mode Wireless Mouse Silent Edition

Mi Home Security Camera 360° 1080p

MI10 / MI10 SERVICIUL PREMIUM PENTRU DISPLAY

În plus, la drepturile consumatorului acordate prin garanția legală și în conformitate cu termenii care sunt publicaţi pe https://www.mi.com/global/service/support/warranty/ro.html, se aplică garanția comercială suplimentară voluntară și gratuită pentru toți consumatorii din Romania („Consumator”). Garanția comercială este oferită de Xiaomi Technology Netherlands B.V. înregistrată la Prinses Beatrixlaan 582, Haga 2595BM, Olanda.

1. Domeniul de aplicare

Consumatorii care au achiziționat un Xiaomi Mi10 / Mi10 Pro („Produs”) de la orice retailer autorizat online sau offline din România vor beneficia o singură dată de serviciul de reparații gratuite (1) la centrul de service local autorizat Xiaomi în timpul garanției legale, dacă ecranul Produselor menționate mai sus este deteriorat sau avariat printr-o acțiune neintenționată a Consumatorului (cum ar fi căderea neintenționată a Produsului).

O astfel de reparație a ecranului va fi gratuită și include, dacă este necesar si înlocuirea ecranului, de asemenea, gratuit.

Pentru a beneficia de această garanție comercială, consumatorii trebuie să contacteze centrul de service autorizat Xiaomi. Consumatorilor ar putea să li se solicite să trimită factura de achiziție sau factura de livrare.

2. Excluderi

Această garanție comercială nu se aplică sau nu acoperă următoarele cazuri:

I. Deteriorarea ecranului cauzată intenționat sau cu neglijență gravă; II. Daune care afectează numai suprafața ecranului, cum ar fi zgârieturi sau alt aspect estetic al ecranului; III. Daune provocate de malware, software neautorizat sau aplicații terțe utilizate de Consumator.

În plus, nu puteţi beneficia de garanția comercială în niciunul dintre următoarele cazuri:

I. Consumatorul nu arată factura de cumpărare sau factura de livrare; II. Numărul de serie și / sau numărul IMEI este deteriorate, a fost eliminat sau modificat; III. Produsul este contrafăcut și nu a fost fabricat de către Xiaomi; IV. Defectul este cauzat de o utilizare neintenționată sau contrară instrucțiunilor, manualelor sau ghidurilor Xioami sau ale vânzătorului; V. Defectul se datorează reparației / manipulării proprii sau neautorizate a Consumatorului sau folosirea de piese de schimb, software sau componente neautorizate sau neoriginale.

Această garanție comercială nu se aplică Produselor care, din cauza pagubelor sau modificării ecranului, trebuie înlocuite cu un Produs nou. O astfel de înlocuire va fi supusă standardelor legale de garanție.

Nimic din această garanție comercială nu va limita drepturile consumatorilor în conformitate cu legea aplicabilă.